10-06-08

buitnspel of buitenspel.

De positie van Panucci heft het buitenspel van Van Nistelrooy op.
(foto VRT)
De positie van Panucci heft het buitenspel van Van Nistelrooy op.
foto's:


terug

UEFA: "Van Nistelrooy stond niet offside"

- Nederland-Italië was een knaller. Veel is te doen om die eerste goal, die van Ruud van Nistelrooy. "Maar hij stond niet buitenspel", zegt de UEFA. "Panucci hief het buitenspel immers op", klinkt het.

De waarnemers waren het maandagavond roerend eens. Ruud van Nistelrooy scoorde vanuit buitenspelpositie. Ook de spelers keken vol twijfels naar de grensrechter, tot de ref naar de middenstip wees.

Het verhaal van die goal: toen Italië-doelman Buffon een bal wegbokste had hij ook verdediger Panucci (foto) mee. Die belandde naast het doel en bleef daar even KO liggen.

Sneijder zette meteen daarna weer voor. Tussen Van Nistelrooy en Buffon stond geen verdediger meer.  De Nederlander tikte binnen.

En wat zegt de UEFA: ""Het doelpunt van Van Nistelrooy werd terecht goedgekeurd. Christian Panucci hief de buitenspelpositie van Van Nistelrooy immers op."

De baas van de Belgische refs, Robert Jeurissen, bevestigt: "De regels zeggen dat een verdediger zich niet aan het spel kan onttrekken, of dat vrijwillig is of niet. In feite nam Panucci dus nog altijd deel aan het spel."

21:36 Gepost door J-P in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.